Her er 5 årsager til, at jobbet som vikar er fedt!

Vi kan komme med rigtig mange gode grunde til, at du skal blive vikar. Mange ser det, som en mulighed for at kunne arbejde sig til en fast stilling, men at være vikar kan også sagtens være et tilfredsstillende job i sig selv.
 

Ethica Cura giver dig her 5 grunde til at vælge jobbet som vikar.

5 grunde til at vælge jobbet som vikar

Fleksibilitet

Vi ved at det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen og her kan jobbet som vikar som vikar gøre en stor forskel.
I de fleste fastansættelser arbejder du et bestemt antal timer om ugen f.eks. 30 timer eller 37 timer, på tidspunkter, som er fastlagt af andre. Som vikar bestemmer du derimod stort ser selv hvornår, og hvor meget du vil arbejde.
Det kan være, at du har en uge, hvor du har travlt med andre ting og derfor kun vil arbejde 20 timer, såvel som du i perioder med mere fritid måske ønsker at arbejde 40 timer om ugen. Jobbet som vikar giver dig mulighed for at tilrettelægge det arbejdsliv, som du ønsker og give den nødvendige balance i tilværelsen.

Erfaring

Måske du har et ønske om at få et job indenfor en specifik branche, men er endnu ikke helt sikker på, hvilken uddannelse du skal tage, eller hvilket arbejdsområde du ønsker at arbejde indenfor? Det kan også være, at du allerede har fundet drømmeuddannelsen og samtidig ønsker erhvervserfaring, inden du rammer arbejdsmarkedet?
Som vikar har du muligheden for at komme ud og arbejde inden for specifikke brancher, som har din interesse. Når du kun kan finde jobopslag, som kræver x antal års erfaring, vil jobbet som vikar ligeledes være en ideel mulighed for at opnå anciennitet.

Netværk – det nye sort

Som vikar arbejder man typisk ikke blot på en arbejdsplads, men mange forskellige steder. Det betyder, at du som vikar får et stort netværk inden for din fortrukne branche. At have et stort netværk, kan være særdeles værdifuldt, fordi du med et stort netværk vil have lettere ved at finde et fast arbejde, hvis dette en dag skulle være dit ønske. Det er nemlig sådan, at langt de fleste stillinger i dag, besættes via netværk.

Bliv klogere på hvem du er

Når du arbejder som vikar, får du erfaring med mange forskellige arbejdsopgaver, arbejdspladser og mennesketyper. Du får afprøvet mange forskellige metoder, typer af ledelse og arbejdskulturer. Du bliver dermed klogere på, hvad der passer bedst til dig, og lærer dig selv bedre at kende.
Herved kan du være helt skarp på, hvilke værdier du vægter højt, når du skal finde den rigtige arbejdsplads og skabe et værdifuldt arbejdsliv for dig.

Gør en forskel

Når du som vikar kommer ud på en arbejdsplads, gør du en kæmpe forskel!
Du gør en forskel for de faste medarbejdere, som nu ikke skal løbe ligeså hurtigt og du gør en forskel de mennesker, som har brug for din pleje og omsorg. Det synes vi er værdiskabende.